Zažil jsem konzert Karla Kryla v aule VŠZ v době sametové ukradené revoluce. Tehdy jsme všichni včetně Karla Kryla věřili, že přijde něco lepšího. Tehdejší atmosféra se dnes zdá jako závan svěžího větru v zatuchlém sklepení totality. Bohužel byl to jen závan. Právě Václav Havel umožnil se svými pravdoláskařskými soudruhy rozkradení státního majetku bývalými komunistickými a StBáckými kádry, z nichž mnozí jsou dnes považováni za kapitány českého bussinessu a jsou skutečnými vládci v ČR, případně se oni a jejich dětičky dali na politiku .... najdeme takových lidí v Parlamentu i Senátu dost a dost..... a umožnil návrat toho zatuchlého sklepení, které je paradoxně nazýváno demokratickým a právním státem, ačkoli demokracie je silně pokřivená a právo funguje hlavně pro ty, kdo si ho mohou zaplatit. O tom, že by právo bylo cestou ke spravedlnosti, si běžní občané mohou nechat jen zdát.

A jak s tím souvisí Karel Kryl ? On to vše předvídal. Přesně odhadl a pojmenoval všechno svinstvo, které už tenkrát viděl, a které očekával v budoucnu. Však jeho píseň, dnes tak často obyčejnými nespokojenými občany připomínaná je toho důkazem. Zde si ji můžete poslechnout: https://www.youtube.com/watch?v=W0Mydquf9S8

Doporučuji opravdu vnímat text ..... dočkáte se překvapivě velmi aktuálních témat jako jsou církevní pseudorestituce , "kvalita" dnešních potravin atd.... je to až děsivé, jaký byl Karel vizionář .... předpověděl snad úplně každé svinstvo, které je dnes realitou. Bohužel se nověchytajícím a tajnými službami plánovaným vládcům nehodil. Právě pro svou oblíbenost a popularitu, pro své nekompromisní postoje, pro svou nezmírající touhu po skutečné svobodě a demokracii.

Když se strhlo šílenství pravdoláskařů po smrti Václava Havla, uvědomil jsem si, že budování kultu osobnosti není doménou jen sovětských, korejských a čínských vládců, ale naopak mi došlo, jak blízko k těmto praktikám mají bývalí takzvaní reformní komunisté a členové pravdoláskařské "kulturní" fronty. A bylo mi z toho zle. Václav Havel byl kontroverzní osobnost a jeho význam mají hodnotit historikové a badatelé až s časovým odstupem a v kontextu doby, se všemi jeho klady i zápory. Ta hysterická adorace ihned po jeho smrti byla naprosto nedůstojná a odporná. Vrcholem všeho byl nápad pana Feniče, o přejmenování Ruzyňského letiště na Letiště Václava Havla. A bohužel se našlo hned několik politiků, kteří hodlají tento plán relizovat. samozřejmě za podpory Havlovy manželky, která má zřejmě velikou potřebu se zviditelňovat. A světe div se.... přenování bude .... v tichosti byl celý plán doveden i přes petici občanů proti pojmenování do konečné fáze, a přejmenování bude ( jak jinak ) placeno z peněz všech daých poplatníků. Proč to sakra neplatí ten, kdo to celé vymyslel a realizoval ? Ať si ty miliony zaplatí pan Fenič se svou squadrou fanatických pravdoláskařů, přispět může kdo ze svého ..... ale proč to musí platit i ti, kdo s přejmenováním zásadně nesouhlasí ?

Podobné šílenosti jako vymyslel pan Fenič se začaly objevovat i v dalších městech, kde ale byly úřady nuceny v 99% od podobných hloupých nápdů upustit, protože voliči se razantně postavili proti.  A jsem rád, že i občané mého rodného Ústí nad Labem mají rozum, a nenechali se zblbnout pravdoláskařským šílenstvím. Dokonce naopak projevili obrovský smysl pro humor, a nejvíce hlasů dostal nápad, že pokud by se něco už v Ústí mělo pojmenovat Havlovým jménem, tak slavná ulice Matiční. Hlavně proto, že v době aféry kolem stavby tvz "zdi", byl i Václav Havel jeden z těch, kteří jménem pseudohumanismu a pravdolásky vehementně brojili proti stavbě plotu a jasně tím dali najevo, práva které skupiny obyvatel ČR jsou  pro ně důležitější - jestli slušných starousedlíků, nebo nepřizpůsobivých.

Děkuji ústečanům za to, jací jsou. Tedy alespoň valná většina z nich. A věřím, že se i díky nim a jejich aktivitám v našem městě zase něco posune k lepšímu.

Na závěr jen zopakuji. CHCI LETIŠTĚ KARLA KRYLA ! ..... nikoli V.Havla