Dnes jsem viděl záznam tiskové konference, na které představil Jiří Dienstbier ml. údajný plán, či návrh socdem k vyřešení dluhových problémů občanů ČR. Představených šest bodů mohu z naprosto čistým svědomím prohlásit šmahem za čistě ukradené myšlenky a nápady, které třeba na fcb je možno najít v diskusích i rok starých, pronášených a napsaných mnoha diskutéry.

Je mi opravdu líto politické strany, která přesně ve stylu bývalého předsedy Paroubka vyhledá témata, která trápí převážnou část občanů ČR, a až před volbami tato témata s velikou pompou vytáhne jako své volební eso. Bohužel očekávám, že zase dost jednoduchých voličů naletí a nakonec po připojení několika slibů .... opět nezařazených do reálného rámce ( přeloženo "vylhaných" ).....  ten hlas této ekipě šibalů a neumětelů kolem předsedy Sobotky, nakonec dá.

Socdem má bohužel jednu výhodu ... patří mezi tzv. etablované strany, které mají neomezený přístup do médií, na první stránky tisku a do hlavního vysílacího času, a nedělá jí žádný problém vydávat cizí myšlenky a nápady za své vlastní. Taková je její drzost a bezostyšnost, a tak velmi je jí médii pomáháno.

Naopak strany, které mají již velmi dlouho dokonce ve svém programu řešení neúnosného řádění exekutorské a vymahačské mafie, jsou nadále opomíjeny, meinstreamová média je cíleně a na příkaz shora ignorují a umožňují představitelům těchto stran se vyjadřovat k aktuálním otázkám a problémům jen a zásadně v neatraktivních vysílacích časech a méně sledovaných diskusních pořadech.

Nabízí se otázka - proč až teď ? Kde byli a co dělali představitelé ČSSD od doby, kdy se lidé začali proti řádění exekutorů bránit, informovat se o největších lumpárnách zabavování domů kvůli dluhům v řádu tisíce korun a navzájem s předávat informace o možnosti obrany proti exekutorsko-vymahačské mafii ? Jak je možné, že i přes nabídky a žádosti o diskusi jsem nezaznamenal jediného politika z řad ČSSD v žádné skupině na fcb, která se tématem exekucí zabývá ? Ba dokonce jsem zaznamenal i informaci přímého odmítnutí účasti i jen v debatě na toto téma tuším, že od soudruha Šromacha, o kterém informovala jedna členka diskusní skupiny. To v sobě opravdu nemají vysocí představitelé ČSSD ani trochu hrdosti a slušnosti, že jsou ochotni provádět takové šaškárny, jako byla dnešní tisková konference ? Dosti mi to připomíná Kateřinu Jaujaužak Biomasu, která nejprve napadla policistu, kterého dokonce profesně i zdravotně zlikvidovala, a pak dokonce v převlečení za jakousi pohádkovou postavu převáděla lidi přes ulici na jakémsi pražském přechodu pro chodce. Vážení představitelé ČSSD, vaše trapnost a drzost skutečně již přesahuje meze únosnosti.