Pro koho je sKarta určena:
sKarta je určena píjemcům následujících nepojistných sociálních dávek a dávek z oblasti státní politiky zaměstnanosti, které jsou vypláceny jednorázově nebo pravidelně. Jde o dávky :

- dávky sociální podpory

- dávky pomoci v hmotné nouzi

- dávky příspěvku na péči ..... týká se i rodičovských příspěvků a mateřské

- dávky pro osoby se ZP

- dávky v nezaměstnanosti

 

Rozhodl jsem se, že si tak trochu procvičím matematiku. Pro modelový výpočet jsem stanovil přibližný počet občanů, kteří budou muset sKartu mít, na 1 000 000 osob, což zhruba odpovídá realitě nebo spíše je to počet podhodnocený, a skutečnost bude mnohem horší. Následný výpočet je pak velmi jednoduchý :

ceny vychází vždy z minimálních sazeb na dopis s dodejkou, zřízení a vedení účtu atd.

zvací doporučený dopis na pracovní úřad: 50 000 000 ,- kč

zřízení účtu s kartou: 100 000 000,- kč

vedení účtu po celý rok: 348 000 000,- kč

poplatky za placení kartou a výběry z bankomatu po 1 výběr+4 nákupy měsíčně: 456 000 000,- kč

Sečteno a podtrženo : 957 000 000,- kč za první rok

pokud lidé provedou více než jeden nákup kartou týdně, nárůst poplatků zvedne celkový výsledek nad miliardu korun ..... a to vše má Česká spořitelna darem od ministra Drábka jako garantovaný státem placený příjem. No neberte to, že ?


Z vypočteného jasně vyplývá, že v době, kdy by stát měl šetřit každou korunu, zavádí ministr Drábek naprosto zbytečnou a drahou šílenost, kterou opět do kapes soukromých bankéřů zaplatíme my všichni z našich daní. Ministře Drábku, konstatuji, že jste hloupý, nebo zkorumpovaný , protože jste za tuto zbytečnost ochoten vyhodit minimálně miliardu ročně. Ale není se čemu divit. Vláda vaší koalice i vy sám jste se provařili už několika takovými a podobnými případy. Doufám, že někdy v budoucnu za vaše zlodějiny nebo ekonomické diletanství ponesete zodpovědnost. Nejen politickou, ale i trestněprávní .