A ne dost na tom...... na statisícové platy eurposlanců a eurokomisařů, stejně jako ostatních úředníků jsou samozřejmě navázány vysoké výsluhy a důchody ... viz šedý naprosto nevýrazný úředníček Špidla s důchodem cca 114 000,- kč měsíčně ( jehož jedinými počiny o kterých se hovořilo, byl nefunkční celoevropský fond pro nezaměstnané  a pak návrh šíleného zákona respektive "euronormy", kterým by bylo zakazáno všem občanům jakoukoli formu EU-nepovolené sexuality, svádění, vyvrcholení atd ( strašná to zrůdnost viz zde ).

V poslední době se provalil další skandál : Odstupující eurokomisaři mají po 3 roky nárok na finanční náhrady, které jim údajně mají usnadnit a zlepšit situaci a jejich postavení na trhu práce. ALE: Výše těchto náhrad začíná na částce 8000 EUR měsíčně a bývalí komisaři tuto částku mohou čerpat i v době, kdy už jsou dávno zaměstnáni a také tak činí - konkrétně se teď přišlo na bývalého člena Evropské komise pro služby a vnitřní trh Ira Charlie McCreevy, který působil v Evropské komisi vedené José Manuelem Barrosem v letech 2004 až 2010, ten ačkoli je již zaměstnán i nadále pobírá od unie "almužnu" 11000 EUR měsíčně !!! Stejně tak 11000 EUR pobírá bývalý komisař pro rybolov Malťan Joe Borg,ačkoli je zaměstnán u lobbystické skupiny Fipra !!! A nejsem tak naivní, abych si myslel, že jsou jediní !  Kupodivu nikomu z těchto lidí nepřijde jejich chování amorální .  Jak je to možné ? Představte si, že byste 3 roky po nástupu do nového zaměstnání ještě požadovali 60% svého platu z bývalého zaměstnání od Úřadu práce ..... To je totiž naprostý ekvivalent. Rozdíl je ale obrovský....zatímco žadatel o zaměstnání na úřadu práce se pohybuje ve valné většině v částkách kolem 8--15 000 kč .... u funkcionářů EU jsou jejich platy i prebendy a náhrady v řádech milionů.

V EU, která sama sebe prezentuje jako instituci sociálně spravedlivou jsou prostě pravidla nastavena tak, že novodobá evropská úřednická šlechta má k životu podmínky, o jakých se ostatním zaměstnancům ani nesnilo. A to bez ohledu na to, že úředníci EU nikdy nevytvoří ani cent nějaké hodnoty, a jen přerozdělují peníze sebrané právě těm zaměstnaným, jejichž pracovní i životní podmínky jsou tak diametrálně níže, než je má naopak nastavené tato "šlechta" EU.

Já opravdu nevidím jediný důvod, proč podobné jednání a nenažranost evropských byrokratů podporovat.