Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Odbory - utajená neregistrovaná politická strana a ČSSD 2

05.03.2010 08:20

0č vlastně jde odborářům ?

Je to jednoduché : o nižší zdanění benefitů . Co to v reálu znamená ? Že by ZAMĚSTNAVATEL .... tedy NIKOLI zaměstnanec-ODBORÁŘ platil státu méně než mu ukládá stávající platný zákon. Pro ODBORÁŘE to tedy NEZNAMENÁ  žádné peníze navíc . Pouze pro zaměstnavatele .

Oč tedy vlastně odborářům jde ........ pravděpodobně se bojí ( nebo je o tom někdo přesvědčuje ), že pokud bude muset zaměstnavatel v rámci benefitů platit vyšší DPH, tak že jim bude chtít benefity zrušit . Benefity jsou totiž pouze součástí smluvního vztahu mezi zaměstnancem-odborářem a zaměstnavatelem . Vláda ani zákonodárci nemají žádnou možnost benefity zrušit nebo naopak zřídit . Jde o to, že zaměstnavatel prostě vyplázne více peněz na DPH a než se mu vrátí-ty peníze budou chybět jinde, protože je bude mít k dispozici stát. ZAMĚSTNANCI o žádné peníze nepřijdou, pokud jim zaměstnavatel díky zvýšení DPH benefit nezruší - což je ale díky kolektivním smlouvám dost nepravděpodobné .

Z toho plyne jasné : Odboráři mají jednat se ZAMĚSTNAVATELI - aby jim benefity i při vyšším DPH ponechali. opakuji- POUZE SE ZAMĚSTNAVATELI - jak ostatně vyplývá i ze statutu odborů jako oborových zaměstnaneckých organizací - jejichž partnerem je ZAMĚSTNAVATEL- nikoli vláda, Parlament ani Senát.

A dostáváme se tím k meritu věci .... celá slavná stávka není nic jiného, než ukazování síly levicových stran ČSSD a KSČM před volbami- a v podstatě geniální způsob aktivizace jejich potenciálních voličů- kdy jim tyto strany pomocí odborových předáků ( členů ČSSD ) halasně předvádějí, že pro voliče ÚDAJNĚ něco dělají . Je to veliká šaškárna a ještě větší svinstvo . Svinstvo o to horší, že do celé šaškárny Paroubek a teď i Filip namáčejí úřednickou vládu . A považuji za velikou chybu premiéra Fischera, že socanům a komančům na tuhle hru skočil .

Opět se pouze potvrzuje personální propojení ČMKOS a ČSSD - což je naprosto bezprecedentní stav . ČMKOS jako přímý nástupce bývalého ROH slouží socanům jako utajená a neoficiální politická strana k vydírání vlády , Parlamentu a vlastně i veřejnosti k prosazení jejích zájmů .

Vyhledávání