Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Otevřený dopis europoslankyni Jourové

04.12.2015 11:09

Milá paní, když jsem dnes četl vaše vyjádření k tématu omezování držení a nošení zbraní- opravdu jsem se zděsil. Konkrétně jde o toto:

 

 

Je skutečně děsivé, že člověk na postu, jaký zastáváte, není schopen fundovaně se vyjádřit k tématu a naplácáte takové nesmysly.

 

Takže pro vaše poučení milá paní komisařko:

Pletete si automatické a samonabíjecí ( poloautomatické ) zbraně. Automatické zbraně, určené pro ozbrojené složky, mohou střílet dávkou, zatímco samonabíjecí - určené pro civilní majitele, odpalují pouze jednotlivé výstřely, kdy každý jeden výstřel znamená zmáčnutí spouště střelcem. Logicky je tedy vyloučeno, aby civilní zbraně střílely kadencí 800 ran za minutu, pro kontrolu vám doporučuji si na střelnici vyzkoušet kolikrát budete schopna za minutu zmáčknout spoušť takové zbraně, určené pro civilní sektor. A je jedno, jestli to bude vámi zmiňovaná M16-AR15 nebo jakákoli jiná.

 

Dále bych vás také rád upozornil, že se v žádném případě nejedná o "kulomet", byť pro vás je zřejmě "kulometem" každá zbraň, která "metá kule" :-D

Zmiňovaná puška M16-AR15 je "útočná puška", stejně jako třeba česká BREN, moderní verze ruských AK atd. ... ovšem pouze v plné automatické verzi.

Zbraně upravené pro civilní sektor, které mohou střílet pouze jednotlivými ranami- tedy cca 60 ran za minutu- za předpokladu, že budete mít zásobník na 60 nábojů, se rozhodně za útočnou pušku svou funkcí považovat nedají.

 

Doufám, že vás má minipřednáška uvedla alespoň trochu do obrazu, nicméně doporučuji ještě zevrubnější studium tohoto tématu, abyste se vyvarovala podobných nesmyslných prohlášení, a byla schopna skutečně za použití rozumu i znalostí pochopit hloupost záměru odzbrojit slušné a bezúhonné občany, a zbavit je tak možnosti účinné obrany.

 

Narozdíl od vás a vašich totalitními způsoby nakažených soudruhů v EK si odborníci myslí pravý opak.

Jak dokonce navrhuje vysoký představitel Interpolu: občany je naopak třeba ozbrojit- viz článek:

https://abcnews.go.com/Blotter/exclusive-westgate-interpol-chief-ponders-armed-citizenry/story?id=20637341

 

A na závěr ještě jeden citát, který najdete i v hlavičce mého webu:

 

S pozdravem

Marek Vokšay

Vyhledávání