Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Pochopte už konečně, že obrana je základní právo člověka !

03.01.2012 17:23

Pochopte už konečně, že obrana je základní právo člověka !

Život lidem přináší všemožné situace. Vzhledem k tomu, že lidé nejsou dokonalí a žijí mezi námi i tací jedinci, kteří považují za normu a dokonce své právo okrást člověka, ublížit mu nebo rovnou obojí , je statisticky velmi pravděpodobné, že každý se alespoň jednou se zlodějem či násilníkem ve svém životě setká. Otázka je, jak se v takovém případě zachová.

Kdysi jsem napsal článek o tom, jestli má člověk právo vlastnit a nosit zbraň ( možno si osvěžit paměť zde: https://voksay.blog.idnes.cz/c/132649/Ma-obcan-pravo-vlastnit-a-nosit-zbran.html ) , kde jsem popsal podmínky, za kterých má bezúhoný občan právo si zbraň pořídit a nosit ji pro účely obrany majetku, zdraví a života svého i cizího.

Po posledním případu střelby v Tanvaldě jsem se dnes zúčastnil debaty na serveru ROMEA.CZ, a musím konstatovat, že jsem se skutečně bavil. Názory tamějších diskutérů ve smyslu, že i kdyby ten zastřelený a postřelený náhodou někoho přepadli a hre napadený neměl právo nikouho střílet, nebo že to byla poprava... a podobných nesmyslů, vymyšleností a blábolů , psaných vesměs špatnou, či téměř nesrozumitelnou češtinou je tamější diskuse zahlcena. Dokonce tam mají i cenzora, který zásadně maže příspěvky, které nesouhlasí s názory provozovatele webu, zatímco otevřeným rasistickým urážkám ze strany Romů dává prostor a evidentně je mazat nehodlá. Smysluplná diskuse je tam v podstatě absolutně nemožná.

Chtěl bych tedy i zde, když tam mi to nebylo příliš umožněno prezentovat jakési poselství :

Vážení , uvědomte si konečně, že soukromé vlastnictví, do nějž počítám kromě majetku i zdraví a život, je NEDOTKNUTELNÉ, a to i pro Romy, aniž by se takový statut soukromého majetku dal považovat za rasismus, i když někteří z Vás si to evidentně myslí. A každý má právo tento svůj majetek chránit a bránit i se zbraní v ruce - a dokonce ani to NENÍ projevem rasismu. No, a jelikož existují i netrestaní občané, kteří mají tím pádem právo si pořídit legálně legální palnou zbraň, mohou tito občané na obranu svého majetku, zdraví a života tuto zbraň použít, a útočník na to může doplatit. Jeho vlastním zdravím a životem. Čím dříve si to všichni násilníci a pachatelé krádeží či loupežných přepadení uvědomí- tím je to bude méně bolet. I jejich případné pozůstalé.

Přeji všem do nového roku dostatek práce, aby se nemuseli živit nebo jen bavit pácháním trestných činů.

A ubezpečuji všechny, že ani toto mé novoroční přání není rasismus.

Vyhledávání