Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Realita údajného českého rasismu a diskriminace Rómů !

08.06.2013 12:28

Realita údajného českého rasismu a diskriminace Rómů !

... Jde o případ lidí ohrožených povodní v Ústí nad Labem, které magistrát ubytoval ve vaňovské školce.

Nouzově ubytovaných byly tři rodiny, celkem 14 osob, převážná většina dospělých, ze tří rodin 2 byly rómské. Ihned po ubytování nastal problém, protože školka je nově vybavená, všude čisté nové koberce, které se s lidmi bez běžných hygienických návyků zkrátka nesnesou. A že lidé, kteří jsou evidentně několik dní nemytí, dle zápachu nemají vyměněné spodní ani ostatní prádlo, hygienické návyky nemají- to je jasné každému, kdo má IQ větší než 80.

    Druhý problém nastal následující den, kdy si Rómové ústy své mluvčí telefonicky stěžovali na magistrátu, že (cituji) "tady nemáme co žrát a pít". Na odpověď úřednice, že tam přeci mají zajištěné jídlo a čaj jí bylo hrubě vynadáno, že (opět cituji) "čaj je málo sladkej a něco takovýho já pít nebudu!" .... z určitých důvodů jsem z citace odstranil nepublikovatelné výrazy.

Výsledkem stížnosti bylo to, že magistrát dal do školky přivézt cca paletu džusů a zajistil do školky kuchařku, která tam ubytovaným lidem 2x denně vaří teplé jídlo. A to za situace, kdy od magistrátu není uspokojivě zajištěno stravování hasičů a záchranářů, na které ubytovaní s pobavením hledí, místo aby sami také přiložili ruku k dílu.

A to stále není vše ! Poslední kapkou bylo to, když ubytovaným ve školce oznámili, že jejich domy již nejsou ohrožené vodou a lidé se do nich mohouvrátit. Zatímco neromská rodina okamžitě odjela domů zachraňovat co se dá a uklízet následky povodně, rómské rodiny naprosto klidně oznámily, že oni se nikam vracet nehodlají, dokud jim jejich domy magistrát nevyčistí a neuklidí.

Pominu to, že všichni dospělí celý den zevlují před školkou, vypalují jednu cigaretu za druhou, popíjejí alkohol a nechávaí se obsluhovat kuchařkou, zatímco polovina města pomáhá postiženým. Oni prostě nehodlají hnout ani prstem na svém obydlí, natož aby je napadlo pomáhat jiným.

Takovým lidem se říká parazité .....

 

jako důkaz vyjádření očitých svědků : https://www.e-mostecko.cz/zpravy/most/560-dobrovolnici-eviduji-prvni-kradeze-i-nadavky-na-jidlo

 

Vyhledávání