Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Veřejná výzva všem demokratickým neparlamentním stranám

27.07.2009 13:07

„Sestavte společnou parlamentní kandidátku a my Vás budeme volit!“

Vážení představitelé demokratických neparlamentních stran,

Vaše velmi dobré volební výsledky do Evropského parlamentu v nás vzbudily naději i jistou míru očekávání. Věříme, že při koordinovaném postupu jste společně schopni uskutečnit reálné změny poměrů na naší politické scéně. Evropské volby potvrdily Váš koaliční potenciál na min.15%, který by při větší volební účasti mohl být i mnohem vyšší.

Prosíme, nezahoďte tuto jedinečnou příležitost a sestavte společnou parlamentní kandidátku! Jsme přesvědčeni, že v podzimních parlamentních volbách jste schopni jako jeden celek být více než důstojným soupeřem stávajícím politickým stranám, jejichž nemravné způsoby spravování věcí veřejných odmítáme, stejně jako jimi servírované bipolární vidění světa!

A za jakých podmínek Vás budeme volit i aktivně podporovat?:

1) Budete prosazovat změnu volebního zákona - výrazné snížení 5% hranice pro vstup volebních stran do Poslanecké sněmovny, počet mandátů musí odpovídat počtu odevzdaných hlasů a bude stanoven roční finanční strop marketingových výdajů politických stran na jejich volební kampaně.

2) Napravíte čtveřici legislativních absurdit, které snižují úroveň naší demokratické kultury, formulované ve studentské výzvě „Dejte nám dárek ke dvacetinám“ a mezi něž patří
- zbytnělá poslanecká a senátorská imunita, která je svým rozsahem v Evropě naprosto unikátní;
- praxe legislativních přílepků a poslanecké „lidové tvořivosti“, která vnáší do našich zákonů diletantství a zmatky
- nikým nekontrolovaný a neregulovaný lobbing, který se stává živnou půdou pro korupci a nekalé politické obchody;
- způsob obsazování mediálních rad, protože členové mediálních rad, kteří mají hlídat nezávislost a kvalitu našich médií, jsou voleni na základě politických dohod a podle stranických zájmů.

3) Povedete razantní boj s všudypřítomnou korupcí! Zasadíte se o novelizaci a přijetí takových zákonných norem a předpisů, s jejichž pomocí budeme všichni schopni korupčnímu jednání účinně předcházet a čelit (zejména změna zákona o zadávání veřejných zakázek)

4) Všemi dostupnými prostředky zabráníte dalšímu zadlužování naší země a budete vždy usilovat o sestavení vyrovnaného státního rozpočtu


Facebook dne 17.6.2009, FB iniciativa Žluto-bílá Alternativa

P.S.: Uvědomujeme si, že dohoda o společnému a koordinovanému postupu je téměř nadlidským úkolem. Věříme však, že jej úspěšně zvládnete a naše malá Žluto-bílá revoluce (09) přes nešťastné vajíčkové extempore v Praze na Andělu alespoň částečně splní svou historickou roli stejně jako Pražské jaro (68) a Sametová revoluce (89) pro předešlé generace.

Vyhledávání