Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Českým politikům: Postavme se ukrajinskému a americkému fašismu i jeho českým přisluhovačům !

01.09.2014 12:30

Vážený pane předsedo vlády
Vážený pane prezidente

Obracíme se na Vás jménem několika skupin občanů České a Slovenské republiky.
Od 31.8.2014 se na Staroměstském náměstí v Praze koná tzv.,,Majdan v Praze".Zde organizace Zachraňme Ukrajin...u - Maidan International Prague spolu se skupinou Kaputin..zahájilo nepřetržité protesty a činnost stanové osady.
Jsme pobouřeni činností těchto organizací.
Forma protestu, kterou tyto organizace zvolily, je pro nás nepřijatelná a vyvolává v nás obavu o demokratický systém v České republice.
Nebereme těmto organizacím právo se vyjadřovat kriticky k osobě Vladimíra Putina a ani si nemyslíme,že jedině náš názor je ten jediný správný.
Nechceme zde tedy řešit otázku,že tyto organizace a skupiny podporují genocidu obyvatel Východní Ukrajiny ukrajinskou armádou,ničení infrastruktury Donbasu a vyhánění obyvatel Luhanska a Doněcka z jejich domovů.To není podstatou tohoto dopisu
Jde nám o formu protestu.
Připadá nám velice nebezpečné, aby po velmi špatných zkušenostech z Kyjevského Majdanu,kdy skupiny extrémistů obsazovaly náměstí a budovy v centru města, bylo něco podobného povoleno i v našem hlavním městě. Všichni víme, jaký tragický konec tato aktivita nakonec přinesla.
Obavu v nás vyvolává i prohlášení pořadatele této akce, pana Michala Majznera ( viz foto níže ) pro ČTK, že i na tzv. ,,Pražském Majdanu" jde o tlak na vládu a na premiéra České republiky.
Jeho prohlášení pro ČTK, kdy uvedl, že jejich cílem je na Staroměstském náměstí vytvořit "pražský Majdan", který bude neustále tlačit na vládu, a že jejich organizace a skupiny budou dokola opakovat, co musí premiér této země udělat pro Ukrajinu.
To nám připadá již jako ultimátum na naše vládní představitele. Nebojíme se přímo pojmenovat toto prohlášení a akci podporovatelů fašistické vlády v Kyjevě jako vydírání našich legálně zvolených zástupců.
Taktéž forma protestu, kdy v samém historickém centru metropole je vytvořena stanová osada, nám přijde stejně okupační jako byl Majdan v Kyjevě. Nemluvě o nevhodnosti vzhledem k probíhající turistické sezoně.
Naše skupiny čítají několik tisíc členů a nikdy by nás nenapadlo touto okupační a ultimativní formou naléhat na vládu a nebo přímo na premiéra.
Žádáme Vás proto tímto, abyste zasáhl, dříve než se tato akce rozroste do stejných rozměrů jako na náměstí v Kyjevě.
Naši členové jsou velice pobouřeni a již bylo i navrhováno, abychom tento problém v centru našeho hlavního města nějakou formou řešili svépomocí. Což bylo jasně odmítnuto, nicméně nelze zaručit, že pokud bude agresivita fašistické propagandy v ulicích Prahy nadále růst, že se nějaká radikálnější skupina antifašisticky smýšlejících občanů domluví a vyrazí vyřešit tento problém vlastními silami.

S pozdravem členové skupiny a komunit:
Save Donbass People Czech Republic atd.

Vyhledávání