Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Copak ještě na svědomí za lumpárny má Bohuslav Sobotka kromě prodeje banky za 1 kč ?

26.11.2009 13:50

120 milionů za neschopnost. Co s tím má společného ČSSD?

Tak jsme se to dnes dozvěděli. Systém pro odměnu odstupujících neúspěšných manažerů ČSA ve formě zlatých padáků schválil v roce 2005 tehdejší ministr financí za ČSSD Bohuslav Sobotka.

    Nevím, zda za to osobně nese zodpovědnost, nebo zda mu to někdo podstrčil k podpisu v balíku. Každopádně tento příklad politika, který v podstatě osobně může za miliony házené z oken státního rozpočtu do kapes novodobé třídy všeho schopných neschopných, určitě není ojedinělý. Proto je nanejvýš nutné zavést osobní zodpovědnost politiků na všech úrovních státní správy za pochybení, ať už úmyslné, nebo z nedbalosti. 

    Pokud odpovědnost za škody způsobené při výkonu funkce politiků budou hrazeny z kapes daňových poplatníků a odpovědný politik jenom pokrčí rameny a shrábne svůj neměnný stotisícový plat, budou se neustále vynořovat různé další černé díry odvádějící peníze nás všech neznámo kam. A není to jen tehdejší vládní ČSSD. Ale i v Praze ( a dříve nejenom tam), vždy vítězná ODS házela z oken radnice stovky milionů - viz v Praze OPEN CARD. 

    Ať už je u vlády ve Strakovce, či na radnici v "Horní Dolní", Petr nebo Pavel, když nebude mít zodpovědnost za vynaložené peníze do veřejných zakázek či kamkoliv (smlouvy s manažery státních, krajských nebo městských podniků), nikdo nezaručí, že peníze budou vynaloženy účelně. Lidi jsou nádoba náchylná k lecčemu ať už jsou v ČSSD, ODS, KDU-ČSL, KSČM, US-DEU, Zelených, Nezávislých ale i nás nových na které to čeká - TOP 09, VV či Suverenitě. Problém je totiž v tom, že není zcela jasně vypracován zákon odpovědnosti za škodu při výkonu politické funkce. Nejenom za krádež, ale i za škodu v nedbalosti.

      Když zaviním jako občan nedbalostní škodu, pokud nejsem pojištěn, zaplatím ji ze svého. Proč by za nedbalostní (ale většinou úmyslné) škody politika měl platit daňový poplatník? Poslanci, hovíte si v lavicích tři čtvrtě roku po klinické smrti. Zkuste být užiteční. Zatopte těm, co přijdou po vás, a vymyslete zákon o odpovědnosti politiků za škody způsobené výkonem funkce.

Vyhledávání