Při sledování TK premiéra Nečase k tématu darování majetku církvím, na kterou si pozval zástupce NERVu jsem opravdu už skřípal zuby. Zvláště v okamžiku, kdy mluvčí NERVu vytáhl jakýsi graf, a na něm plamenně ukazal jak prý bude vyplacení 59 miliard za nevratitelný majetek pro stát v dlouhodobém pohledu výhodný a finančně úsporný. Očekával bych, že pokud již někdo ficiálně s pověřením vlády má informovat média a veřejnost, že podá informace úplné a pravdivé. Jaké bylo mé zděšení, když bylo při projevu a vysvětlování mluvčího "NERVáků" na první pohled jasné, že buď neumí počítat, nebo záměrně a z pověření vlády lže ...

I člověk se zcela průměrným vzděláním dokáže najít způsob, jak si celkovou částku spočítat a zjistit, co se v průběhu 30 let s částkou 59 miliard stane. Můj kamarád PeJeník si s tím výpočtem tu práci dal a s jeho svolením zde uveřejním celý výpočet a částku , ke které došel ..... podle mne ta částka bude ještě vyšší, protože i na samotné splátky si stát bude muset půjčit a obsluha toho dluhu ( tedy úroky a administrace ) také není zdarma . Tedy výpočet zde :

 

Kolik je 59 Mld. Kč vyplácených za 30 let navýšených o inflaci? Výpočet provést pomocí různých úvěrových kalkulaček, kolik skutečně bude 59 Mld. Kč vyplácených po dobu 30 let, můžete si zkusit sami např. :https://kb.cz/cs/on-line-sluzby/on-line-informace/on-line-kalkulacky/hypotecni-kalkulacka.shtml, která také byla použita v tomto konkrétním případě.

Zde Vám vyjde částka 298.594.000,- Kč měsíčně t.j 4,49% , což za 30 let ČINÍ 107.493.840.000,- Kč,

TEDY TÉMĚŘ 108 MLD. Kč!!! - a to prosím je oficiální konfigurátor KB !!!

Splácená částka bude navyšována nejen o inflaci, ale také o úrok, který je nutno také připočítat.

Úrokové sazby jsou nyní relativně nízké, aby byl zachován férový přístup - na jiných stránkách https://www.unicreditbank.cz/web/obcane/hypoteky/rychly-kalkulator?utm_source=AdWords&utm_medium=PPC&utm_content=Hypoteka_kalkulacka&utm_campaign=UCB-Hypoteka, Vám výjde při sazbě 2,5% výsledek 83.925.360.000,- Kč - tj. 84 MLD. Kč !!!...... Tato částka se ale může velmi rychle zvýšit, jakmile ČNB pohne s úrokovými sazbami.
 
Cena obslužnosti dluhu je o mne neznámá, nicméně za 30 let bude v každém případě též v řádu miliard.
 
 
Z uvedeného vyplývá že :

1. CELKOVÁ VÝŠE VYPLACENÝCH PENĚŽ JE ZCELA JISTĚ VYŠÍ, NEŽ DEKLAROVANÝCH 59 Mld. Kč!!! Tato částka je vládou používána stejně, jako klamavá reklama na spotřebitelský úvěr!!! Ve skutečnosti se celková částka blíží ke 200 miliardám. Pokud k této částce připočteme ještě majetek nemovitý vrácený, a dalších cca 18 mld placených jako snižovaný příspěvek státu,dostaneme naprosto šílenou sumu téměř 280 MILIARD , nacpaných do církevního chřtánu !!! .... zvláště s přihlédnutím k tomu, že podle samotných církví jim údajně patřil majetek v celkové hodnotě cca 225 miliard !!! .... evidentně tedy nejde o "nápravu některých chyb" a vrácení "části majetku" ale o jasnou zlodějinu !!!

2. Rozsah majetku, který nelze přesně přesně výjmenovat, přesto o něm církevní přestavitelé i modří ekonomové tvrdí jak státu přináší ročně 3 mld. Kč, a to v momentě, kdy ten majetek je blokován a nelze s ním nakládat, a ještě se vzdání tohoto majetku ve prospěch církve státu vyplatí - opět podle církevních hodnostářů a ekonomů ODS. (nezdá se Vám tam těch protikladů a protimluvů příliš?). NELZE VYČÍSLIT KOLIK VLASTNĚ OBČANÉ ČR CÍRKVÍM VYPLATIT, nicméně každý s ukončeným základním vzděláním by měl být schopen jednoduše spočítat a zjistit, že oficiální vládní informace jsou bohapustou lží .

Nastupuje tedy jasná otázka : "JAK MŮŽE NĚKDO SOUDNÝ SCHVÁLIT TAKOVÝ HYBRID A pro stát naprosto nevýhodný nesmysl ?  V zájmu koho ?"
Odpovědět si občané zajisté dokáží sami .......