Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Politická kultura v ČR je na úrovni NULA- aneb vládnou nám arogantní burani !

17.01.2016 16:21

Tak ono to s tou politickou kulturou v ČR nikdy nebylo zrovna ideální když se podíváme na kauzy ODSky, ČSSD, ODA a dalších stran v minulosti - dávno mělo hezkých pár jejich členů sedět v base, ale to, co se děje dnes, to přesahuje veškeré meze. A co se vlastně děje ? :

 

1) premiéru Sobotkovi se někdo naboural do pošty a bylo odhaleno tolik špíny a naprosto nepřijatelného jednání premiéra, že ten měl okamžitě odstoupit. Místo svinstva Sobotky a lidí kolem něj se ale řeší jak se mu někdo dostal do pošty a politici se předhánějí v odsuzování - zřejmě mají mnozí máslo na hlavě a bojí se, co by mohlo prasknout  na ně

 

2) Ministra Babiše a jeho firmy prověřují jak české, tak i orgány EU za podvody s dotacemi, za korupci, zneužití pravomocí a další činy.

   Policie prověřuje dotace na Babišovu farmu Čapí hnízdo

 

3) Orgány EU vyšetřují roli dalšího vysokého představitele Babišovců- předsedu poslaneckého klubu Faltýnka:

Evropská komise vyšetřuje roli Jaroslava Faltýnka, který zasedá v dozorčí radě Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) a současně je také ve vedení Agrofertu i poslaneckého klubu Babišova hnutí ANO.

SZIF každoročně rozděluje 30 miliard korun zemědělských dotací, z nichž značná část míří právě do pokladny koncernu ministra financí Andreje Babiše.

Právě Faltýnkův případ je nejlepší ilustrací střetu zájmů, do kterého se dostal ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš. Jako největší příjemce evropských dotací v Česku má zároveň na starost kontrolu, zda se správně rozdělují. Pro srovnání – největší příjemce zemědělských eurodotací v Německu dosáhl v roce 2014 na pouhých 15 procent částky, kterou ve stejném roce získal Babišův Agrofert.

 

4) nejnověji Policie ČR vyšetřije i ministra Brabce ( ANO ):  Zdroj z ministerstva životního prostředí uvedl, že jde o možné trestné činy zneužití pravomoci úřední osoby, pokud by se prokázal úmysl, nebo maření úkolu úřední osoby z nedbalosti.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ministra-brabce-vysetruje-protikorupcni-policie-zkouma-jestl/r~b0bc29c8bc9811e5bb3a0025900fea04/

 

 

.........

V jakékoli zemi, která se honosí titulem "právní stát", by podobné aféry znamenaly okamžitý konec politické kariéry všech čtyř politiků a znemožnění jejich stran. Jen v českém Absurdistánu se nic neděje- protože je to zde zřejmě bráno jako naprosto normální koloryt, že politici jsou vyšetřováni a že páchají takové činy.

V každé demokratické zemi by roumní voliči okamžitě těmto politikům a jejich stranám vystavili stopku a tyto strany by se v dalších volbách nedostaly do parlamentu ..... ne tak u nás, kde vládní strany ovládají média, přes která opět zmanipulují a zmasírují potřebná procenta hloupých voličů abudou moci krást a podvádět občany dál.

V každé zemi s rozumnými občany by tyto aféry znamenaly definitivní konec stbáckého hnutí ANO i strany ČSSD !!!



Vyhledávání