Toto jsou inkriminovaná vyjádření:

"Česká republika se bohužel dostala do Evropské unie, přestože platily Benešovy dekrety. Znamenají porušování lidských práv a nyní se zdá, že Česká republika odmítá vše, co by se mohlo odsunutých občanů týkat," prohlásil kriticky Stadler.

"Musíme se podívat na vše, co se v České republice dělo po válce. Jedná se o miliony zavražděných lidí a miliony odsunutých lidí. Něco takového nemůžeme akceptovat. Nemůžeme v EU akceptovat stát, který se nepřizná ke své historické vině," uvedl rakouský europoslanec.

 

Je naprosto evidentní, že se rakouský europoslanec pokouší manipulovat historická fakta a revidovat výsledky II.sv.války.  A vyjádřeno politicky nekorektně je to tak, že Stadler je naprosto bezskrupulózní lhář, nebo naprostý hlupák, který o historii neví vůbec nic.

Nemohu si raději ani představit, jak se při lžích tohoto europoslance cítí naši váleční veteráni, kteří si prožili jak samotnou válku, tak i dobu odsunu, ktříe vědí, že bez odsunu by bylo zabito mnoho Němců, kterým naopak odsun i se všemi excesy pomohl se dostat rychle a daleko od rozhořčených davů národa, který si Němci chtěli podrobit a nadělat z něj otroky, národa, kterému Němci způsobili tolik bezpráví a škod. A stydím se za všechny europoslance, poslance a politiky, kteří místo obrany národních zájmů, národní hrdosti, spravedlnosti a slušnosti jen poslouchají Stadlerovy žvásty a lži, a nejsou schopni toho prolhaného gaunera odkázat do patřičných mezí a dát najevo, že o našem národu a zemi nemá nikdo právo beztrestně šířit tak sprosté pomluvy a lži.

Každý český europoslanec, poslanec a politik, a především ministr zahraničí, by za nereagování na ty nehorázné lži měl být okamžitě odvolán pro neschopnost a neloaialitu k vlastnímu národu.  Všem těmto zbabělým krysám vzkazuji jediné : "Zalkněte se svou zbabělostí a ubohostí !"