Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Místo volného pohybu zboží, peněz a služeb tu máme dotační zlatý důl pro vyvolené ...

15.07.2013 09:07

Vzato pro lepší pochopení heslovitě:

 

- všechny členské země EU odvádějí poměrné částky

 

- některé ( hlavně staré země EU jako Francie, Španělsko a Itálie ) mají násobně vyšší dotace na zemědělství než státy později přistoupivší ( třeba ČR nebo Slovensko )

 

- EU poskytuje dotace na likvidaci zpracovatelských kapacit v později přistoupivších zemích EU ( příkladem je dotace za totální zničení nejmodernějšího českého cukrovaru v Hrochově Týně, za který francouzská společnost East Sugar vyinkasovala desítky milionů EUR )

 

- staré země EU mající násobně vyšší dotace na zemědělské produkty, klidně posílají své dotované výrobky 2-3000 km daleko do nově přistoupivších zemí prostřednictvím nadnárodních řetězců, zatímco stejné produkty domácích výrobců řetězce nekoupí, protože i bez přesunu je nedotovaný výrobek domácí produkce pro řetezce dražší při nákupu, než ten ze Španělska, Francie atd.

 

- staré země EU tedy dostávají vyšší dotace což jim umožňuje dumpingovat výkupní cenu pro řetězce a tím likvidují domácí výrobu v později přistoupivších zemích !!!

 

Vidíte v tomhle pasystému něco pozitivního pro pozdějí přistupující země ? Vidíte v tom něco jiného, než zajištění odbytišť pro výrobce ve starých zemích EU a podporu jejich produkce a exportu? Nemluvě o totální neekologičnosti, jelikož se tisíce tun zboží převáží kamiony přes celou Evropu.... mimochodem spotřeba kamionu je cca 30l nafty na 100/km...... paradox s tím, jak se hledají a opět těžce dotují prýekologické zdroje energie, že ?

 

Za sebe mohu pouze konstatovat, že je to celé pořádná prasárna, která lidem zvláště v později přistoupivších zemích nepřináši pozitivního nic .... jen snižování zaměstnanosti a otročení pro nadnárodní řetezce !

 

 

Vyhledávání