Jen my sami jsme zodpovědni za svůj osud !

Priority strany SUVERENITA-blok Jana Bobošíkové

30.03.2010 13:09

Našimi prioritami jsou právo, práce, pořádek v suverenní ČR. Soustředíme se na vytváření pracovních míst, drakonický boj s korupcí (za korupci propadnutí až veškerého majetku), důchodovou a sociální reformu ve prospěch těch, kteří pracovali, pracují nebo si práci hledají narozdíl od těch, kteří dlouhodobě úmyslně žijí na dávkách. Chceme obnovit uranový program, dostavět Temelín, dobudovat dopravní infrastrukturu, zapojit povinně do státních tendrů české firmy. Zásadně odmítáme snížení penzí a chceme zabránit mezigenerační nenávisti, která se začíná mezi mladými lidmi, často i v důsledku prohlášení politiků, probouzet. Jsme pro tvrdý standard státních maturit, rozvoj zcela zničeného učňovského školství a pro obnovení povinné maturity z matematiky.

Dáme návrh na snížení platů poslanců a všech ústavních činitelů na polovinu, navrhneme zrušení příspěbků politickým stranám za mandáty a souběhu platů a náhrad poslanců a senátorů. Navrhneme novelu zákona o ombudsmanovi ve smyslu ochrany svěřených osob v léčebnách dlouhodobě nemocných a dalších ústavech, vrátíme do hry zákon o náhradním výživném. Do smlouvy s Chorvatskem zapracujeme "Lisabonskou výjimku". Máme připraveno hodně odvážných řešení, včetně odvolání vedení ČEZ a začneme s nimi hned, jak to bude možné. Pokud dostaneme od občanů mandát.

Nepodporujeme další přistěhovalectví ze severní Afriky. Je zde rozdílnost kultur a na efektivní integraci nemáme ekonomické možnosti.

Vyhledávání