Nebudu se zabývat nemovitým majetkem- vracenými budovami. Vzhledem k tomu, že církev nemá ani na opravu těch budov, které oficálně vlastní dnes je celkem jasné, že pokud už tedy prokáže vlastnictví konrétních budov a získá je, opět nebude mít na opravu ani údržbu nově získaných. A proto je rozprodá- ty atraktivní již dnes mají určené budoucí vlastníky z řad kmotrů, developerů, případně rovnou politiků.

S lukrativními pozemky přijde také superkšeft- opět jsou zapojeni dobře informovaní kmotři, developeři a politici - stejně jako tomu bylo u podobných zlodějských zákonů, které byly vymyšleny jen k obohacení vybraných jedinců. O roli ekonoma pražské diecéze ŘKC Karla Štíchy, působícího zároveˇv developerských firmách jsem psal již ve svém starším článku: https://voksay.blog.idnes.cz/c/270400/Restituce-majetku-cirkvi-Nikoli-je-to-megatunel.html , vážený čtenář může sám domyslet obludnost celé lumpárny, vymyšlené poslanci a církevními honostáři.

Nejhorší a nejkontroverznější je ale výše tzv finanční náhrady za nevydatelný majetek. Tato částka je cíleně a vědomě minimálně 3-4krát vyšší, než odpovídá reálné hodnotě nevydaného majetku. Bylo již mnohokrát napsáno, že ceny počítané pro potřeby zákona vycházely ze 3-4x vyšších cen za m2 u všech typů pozemků, polí, lesů, luk i rybníků. Mlžení a tancování po špičkách kolem vysvětlení takové diference ze strany ministerských úředníků jen potvrzuje, že předražení bylo plánované a cílené. Ve svém prvním článku na téma  švindlrestitucí jsem i popsal proč k tomu předražení došlo: https://voksay.blog.idnes.cz/c/240324/U-koho-nakonec-skonci-majetek-vraceny-cirkvim.html. Dnes navíc svědky toho, jak ministr Kalousek aplikuje další kroky k tomu, aby církve na zlodějině co nejvíce vydělaly- viz osvobození od daní, které bude platit v případě prodeje majetku kupující a nikoli prodávající subjekt.

Když vidím ty hysterické oslavné tirády na dnešní rozhodnutí Ústavního soudu u některých blogerů, musím se jim skutečně smát. Ono totiž nic nekončí. Ani ty trapné žvásty o komunistech a zlodějích vám nepomohou. Ani ta směšná teorie o vracení ukradeného, kterou se tak rád ohání nemakačenko Marek Benda a jemu podobní vykukové. Ještě stále jsou zde lidé odhodlaní zabránit alespoň vyplacení těch desítek miliard ( ve finále to budou stovky miliard ) hotově.  Těch lidí je velmi mnoho a vědí, že právě o ty stovky miliard církvi jde nejvíc.  Mamon a hamounění majetku ovládlo církevní papaláše. Ale věřím tomu, že za to budou i se svými spolupachateli potrestáni. Sám pro to udělám co budu moci.