Probírejte se mnou:

Hlavním problémem ve Varnsdorfu a na celém Šluknovsku je tzv. drobná kriminalita : kráeže, loupeže, až v poslední době se přidaly násilné trestné činy ( mačetový útok, "férová"bitka 20:6 a několik loupežných přepadení v centru Varnsdorfu ). Na řešení takovéto kriminality je opancéřovaná jednotka, nastupující k pravidelné službě v 17h, naprosto k ničemu. Ke skutečnému řešení by bylo spíše potřeba několik stovek policistů, kteří by drželi nepřetržitou hlídkovou službu na většině území Varnsdorfska a Šluknovska, kteří by ale museli být schopni rychlého pohybu a zásahu, což v zásahovém brnění jde dosti těžko. Pořádková jednotka prostě na řešení běžné kriminality není, a její nasazení ukazuje na jedno - politici a vedení policie v podstatě kriminalitu řešit neumí, nebo hůře- nechtějí. A zde se dostáváme k meritu věci.

Stav jaký je na Šluknovsku je stejný i horší na mnoha dalších místech v ČR. Nepřizpůsobiví občané se chovaí stejně kdekoli na celém území republiky. Tak proč právě Šluknovsko a Varnsdorf ?  Protože to tak prostě někdo určil !

Klíčovou postavou je známý podvodník Lukáš Kohout. Už jeho cestování po světě na účet ministerstva zahraničí kdy se vydával za tajemníka ministra Kavana bylo podivné a vzbuzovalo pochybnosti, jestli je možné, aby toto někdo provozoval bez velmi dobrých kontaktů a krytí. Další podivností je, že přestože byl odsouzen k trestu odnětí svobody i k náhradě škody- ve vězení nesedí a o jeho splácení škody nikdo neslyšel.  Vše co v posledních dnech dělal ukazuje na to, že pracuje pro někoho mocného v pozadí a jeho hlavním úkolem je organizování demonstrací a opět !!! eskalování konfliktu mezi slušnými občany Varndorfu a romskou minoritou.

A jaký je účel toho všeho ?  Jednoznačně vyvolání obrovského konfliktu a možná i pogromu. A to na politickou objednávku. Zde jsou možné dvě varianty, ale osobně se domnívám, že ve skutečnosti mohou běžet obě dvě současně, protože se to prostě organizátorům v pozadí hodí naprosto stejně.

Jedna skupina je celá vládní koalice, nejvíce ale Kalouskova klika, která zjišťuje, že jí podpora veřejnosti taje pod rukama, TOPka klesla v preferencích až za KSČM, stamiliardový ekotendr, který měl několik lidí a jejich rodin finančně zajistit na x generací dopředu vypadá, že bude odpískán, tzv "reformy" mezi občany emají téměř žádnou podporu a naštvanost lidí roste ...... prostě Kalouskova klika vidí, že koalice v této podobě jí nic nepřináší a spíše usměrňuje naštvanost občanů právě směrem na vládní strany, a proto jí přesměrování naštvaností a nenávisti veřejnosti směrem k Romům náramně vyhovuje. A úplně by jásali píslušní politici nad tím, kdyby se rostoucí naštvanost lidí vybila právě tímto směrem.  Možná by tím byla odvrácena pozornost od asociálních reforem a lumpáren, které ba Kalouskova klika mezitím protáhla Parlamentem. I za cenu pogromu !!!

Druhá klika, které se konflikt na Šluknovsku hodí je samotn ODS. V ní proti sobě bojují dvě mocenské skupiny : Nečasova , která momentálněrží žezlo, a proti ní stojí Topolánko-Dalíkovci, zastupovaní momentálně především bývalým šéfem ODS-poslanců Tluchořem- každá z těchto skupin je ovládána několika "kmotry", kterých ale většina ,jak to zatím v poslední době vypadá , se rozhodla v podpořit do budoucna Tluchoře, a tedy Topolánkovsko-Dalíkovské křídlo. Nadcházející kongres ODS bude zajisté velmi zajímavý.

Strašné je, že je v demokratické zemi ( za jakou je ČR považována ) možné, aby politici kvůli svým mocenským zájmům zorganizovali tak šílenou akci, ve které zneužijí policii, zmanipulují občany ( mimochodem ti "extrémisté", schovávající se za slušné varnsdorfské občany a útočící na pořádkové jednotky byli z části zaplacení poloprofesionální provokatéři ) a riskují zraněné a mrtvé na stranách policie, slušných občanů i tzv nepřizpůsobivých. Takovou politickou reprezentaci považuji za naprosto nepřijatelnou , neschopnou vládnout, ale z druhé strany schopnou jakékoli špinavosti, a podle mne by měla být okamžitě sesazena.